Smått & Gott
TOPPLISTA STIGAR

Den här betygsättningen är helt baserad på min personliga åsikt.

I2-SKOGEN

BRATTFORSLEDEN
VILDMARKSLEDEN
ÖHMANSMILEN

Segersta

09 Maj Okomplicerad stigcykling i Segerstad

RECENSION AV SEGERSTAD VANDRINGSLEDER

BETYG:

SVÅRIGHETSGRAD:

Två mil sydväst om Karlstad finns ett vackert strövområde som heter Segererstad. Här finns några uppmärkta vandingsleder och ett flertal vindskydd och grillplatser och badplatser. Den finaste grillplatsen ligger ute på en ö som du tar dig till över en spång på några hundra meter. Gillar du att knata runt i naturen så är detta ett Eldorado. Gillar du att cykla enduro så bjuder Segerstad inte på någon större utmaning, men däremot en skön naturupplevelse och slingriga stigar på torrt underlag.

NÅGRA SKÖNA SEGMENT

Det finns några segment som är riktigt sköna. Det bästa hittar du mellan punkt A och B på kartan. Under några hundratals meter svänger den smala stigen hela tiden höger och vänster och böljer över onduleringar som är några meter höga och djupa. Underlaget består av både rötter och stenar och om du inte fokuserar så får du betala med att laga punka. Här är leendet klistrat på läpparna och jag vill samla mer och mer fart för att riktigt få lägga ner cykeln i svängarna och känna kompressionen i dälporna.

Landskapet i Segerstad är väldans platt. På cirka 15 kilometers åkning blev det inte mer än 49 meters uppstigning och 43 meters nedstigning. Inget för dig som vill köra backträning alltså.

SAMMANFATTNING

Segerstad vandringsleder bjuder på vacker natur och ett och annat erektionsfrämjande segment. Tyvärr är stigarna inte så långa, landskapet är platt och stigarna är mestadels för breda. Därför skulle jag säga att Segerstad är bäst för XC-cyklister och fotgängare.

Har du cyklat i Segerstad? Skriv en kommentar om vad du tyckte.

KARTA

För att ladda ner kartan klickar du först på den lilla fyrkanten till vänster om det lilla fotot på mig, för att öppna i google maps, sedan klickar du på den lilla delasymbolen och väljer ”download KML”.

Robert
robert@rundberget.com
No Comments

Post A Comment