Smått & Gott
TOPPLISTA STIGAR

Den här betygsättningen är helt baserad på min personliga åsikt.

I2-SKOGEN

BRATTFORSLEDEN
VILDMARKSLEDEN
ÖHMANSMILEN

Endurostig på Prästberget

16 Maj 2 sköna enduro-segment i I2-skogen

Hittade och märkte upp två nya endurosegment i I2-skogen idag. Tänkte försöka hitta fler typiska enduro-segment och tipsa om dem. Och med det menar jag stig av det mer tekniska slaget, gärna utför, men det är inget måste, bara det är stig där man tar sig fram snabbare med fulldämpad än med hart tail. Tipsa gärna om segment i Karlstad med omnejd, släng upp dem på Strava och lägg in en länk i kommentarsfältet, så fler får upptäcka dem.

ELD UPPHÖR

Det här första segmentet slutar på den stora skjutbanan. Därför rekommenderar jag att börja med att köra baklänges, så du vet att ingen håller på att skuta in älgstudsaren. Segmentet börjar med en lite smal utförsåkning som mynnar ut vid några smala och uttjänta spångar. Därefter får du lite uppför och en avslutande utförsåkning ner till skjutbanan. När jag körde den var den ganska blöt till följd av några regniga dagar, men med en veckas uppehåll är detta ett torrt och fint segment.

PRÄSTBERGET ENDURO

Det här segmentet går från domarringen, över Prästberget och ner på östra sidan av berget, längs en orangemarkerad vandringsled. Har du inte kört här tidigare gör du rätt i att ta det lugnt första gångerna – det är rejält klippigt och svåråkt på sina ställen. Efter några gånger har du hittat en linje som tar dig uppifrån och ner i ett svep.

Robert
robert@rundberget.com
No Comments

Post A Comment