Smått & Gott
TOPPLISTA STIGAR

Den här betygsättningen är helt baserad på min personliga åsikt.

I2-SKOGEN

BRATTFORSLEDEN
VILDMARKSLEDEN
ÖHMANSMILEN

En mountainbike mot utsikt från Svinbäcken i Karlstad

21 Apr Backträning för cyklister med dåligt minne

RECENSION AV EN BERGSKNALLE I KARLSTAD TÄTORT.

Ingen skulle ens med rätta kunna kalla den lilla kullen där någon glömt kvar några träd och ett vattentorn vid Svinbäcken i centrala Karlstad för en skog. Men faktum är att den trots sin litenhet funkar om du är ute efter lite högintensiv backträning.

34 METERS HÖJDSKILLNAD

34 meters höjdskillnad på några hundra meter stig gör mormorsväxeln till din bästa vän på uppvägen. Sedan, när du ska tillbaks utför har du några olika vägar att välja mellan, alla i princip lika branta och korta. Norrut finns det några små stigar med löst sladdvänligt grus, utan särskilda svårigheter i underlaget. Vänder du istället cykeln söderut eller västerut så får du brottas med spetsiga stenar i basketbollsstorlek. Farten blir lite lägre, lutningen lite mindre, men du får å andra sidan njuta av lite längre åk och en större teknisk utmaning. Väl nere är det bara att växla över till mormor igen och börja om.

FIN UTSIKT

Om sanningen ska fram så krävs att du har extremt dåligt minne för att riktigt kunna uppskatta backträning i Svinbäcken. Efter bara några vändor upp kom jag på mig själv med att blick ut från den fina utsikten i jakt på något roligare ställe.

TIPSA OM LIKNANDE STIGAR

Skriv en rad i kommentarsfältet och tipsa om liknande stigar i Karlstad med omnejd.

KARTOR OCH DOWNLOADS

Klicka på ”View full route” om du vill tanka ner gpx-filen.

Robert
robert@rundberget.com
No Comments

Post A Comment