Smått & Gott
TOPPLISTA STIGAR

Den här betygsättningen är helt baserad på min personliga åsikt.

I2-SKOGEN

BRATTFORSLEDEN
VILDMARKSLEDEN
ÖHMANSMILEN

stigkarta med cykelstigar

06 Jun Ny feature: Stigkarta

Äntligen!

Jag försöker skapa en cykelblogg som jag själv skulle vilja besöka för att få inspiration och tips på stigar. Det finns en funktion som jag länge saknat och förgäves letat efter på det stora vida nätet – en karta där massor av leder är uppmärkta och redo för nedladdning och intjoffning i min gps-klocka. Gärna med en liten recension på var och en av lederna, så man får en vink om vilken typ av åkning man kan förvänta sig. En sådan funktion skulle göra det lättare att hitta roliga cykelstigar.

Och nu finns det en sådan, här på rundberget.se. Jag kallar den kort och gott för Stigkarta, och du hittar den här…

Jag kommer att uppdatera kartan löpande, och om du vill bidra med gps-filer på dina bästa stigar så får du gärna skicka dem till mig, tillsammans med en liten beskrivning eller rent av en recension, så lovar jag att publicera dem på kartan så att andra kan hitta dem.

Robert
robert@rundberget.com
1Comment
  • Simon Börjars
    Posted at 13:37h, 21 september Svara

    Men detta har du inte sagt något om! Funkar den inte eller är det mitt fel som är i fel världsdel just nu?
    Jag har suttit i tre dagar och rannsakat hjärnan i jakt på alla stigar jag har cyklat, och skrivit ned dem med ett nytt sätt att betygsätta/kategorisera på. En liten Tüsk siffer- och bokstavskombo som kan se ut så här t ex.”4C,b,II ”. 4 för mitt betyg, C för hur svår den är, b för hur cykelbarheten är på turen och II för hur många andra värda stigar det finns i närområdet om man vill komponera längre turer. 1-5, A-E, a-e, o-III. Jag har inte renskrivit eller slutligt bestämt mig för hur kategorierna ska gälla på rena utförssträckor respektive vanliga stigturer, men det kanske klarnar snart.

Post A Comment