Smått & Gott
TOPPLISTA STIGAR

Den här betygsättningen är helt baserad på min personliga åsikt.

I2-SKOGEN

BRATTFORSLEDEN
VILDMARKSLEDEN
ÖHMANSMILEN

BÖLJANDE BRATTFORSLEDEN

Brattforsleden

28 Apr BÖLJANDE BRATTFORSLEDEN

RECENSION AV BRATTFORSLEDEN I FILIPSTAD

BETYG:

Precis norr om kommungränsen mellan Karlstad och Filipstad ligger Brattforsheden. Brattforsleden sträcker sig i nord-sydlig riktning längs östra sidan av sjön Alstern. Här finns en fin variation av underlag och terräng som bjuder på gastkramande stigningar och hisnande utförsåkningar. Bitvis är det en hel del rötter, men ju längre norrut du kommer desto planare blir underlaget, och desto smalare blir stigen. Allra roligast är det de nordligaste kilometrarna som bjuder på hög fart och böljande stigar längs kalhyggen och tät skog.

brattforsleden

Ungefär mitt på leden finns ett område med vackra dödisgropar, som skapats under senaste istiden av att stora isblock legat kvar och smält och borrat stora gropar i marken. Här kan du åka fram och tillbaka på massor av små fina stigar och gasa på rejält i utförsbackarna. Rekommenderar också att åka ner i den djupaste dödisgropen som du ser på bilden här ovanför. En fantastiskt vacker naturupplevelse.

Längs leden finns också flera ställen att stanna och grilla och det finns eldstäder med ved. Om du åker söderut från Ångsågen kommer du till Mangenbadens Camping och därifrån kan du åka vidare mot molkom på Vildmarksleden, som även den erbjuder fantastiskt fin terrängcykling.

Har du ett stigtips?

Skriv en kommentar här under och tipsa om dina bästa cykelstig.

Robert
robert@rundberget.com
2 Comments
  • Simon Börjars
    Posted at 12:04h, 05 november Svara

    Jag gillar den sydöstra delen av Brattforsleden, när man kommer ut på Långa manen som korsar Geijersdalsmossen. Den blåmarkerade leden med start från parkeringen vid Kittelfältet har också ett fint parti utmed mossen. Man kan med fördel förlänga den bortanför de blåa markeringarna och följa åsen till ett hygge. Se mina segment på Strava! http://www.strava.com/activities/215200531

  • Stig | Brattforsheden – Kittelfältet & Svartåleden
    Posted at 18:54h, 10 juli Svara

    […] BRATTFORSLEDEN VILDMARKSLEDEN ÖHMANSMILEN […]

Post A Comment