Smått & Gott
TOPPLISTA STIGAR

Den här betygsättningen är helt baserad på min personliga åsikt.

I2-SKOGEN

BRATTFORSLEDEN
VILDMARKSLEDEN
ÖHMANSMILEN

LAGA BLÖTHÅL MED MOBILEN

sumpmark

10 Maj LAGA BLÖTHÅL MED MOBILEN

Fixa till är en app till smartphones (iPhone) som du kan använda för att göra din kommun uppmärksam på saker som behöver fixas till. Det kan vara något i stadsmiljön som inte fungerar, som en trasig gatlampa, eller så kan det vara ett hål i vägen, grafitti, eller annan skadegörelse.

Själv använder jag appen för att rapportera de värsta blöthålen längs stigarna i skogen, för att kommunen ska inse att det kan vara läge att bygga en spång. Visserligen är vi ju en och annan som gillar när det är lite vatten och gegga längs stigen, men visst finns det gränser (som på bilden ovan till exempel). Och om något inte görs i tid så finns ju risken att vi kör sönder våra skogsmarker, vilket knappast någon av oss vill.

Appen är superlätt att hantera. Knäpp en bild, välj kategori, skriv en kort beskrivning och klicka på ”skicka”. Då geotaggas bilden och skickas med din beskrivning till berörd kommun. Om kommunen sedan väljer att göra något är en annan sak, men antagligen ökar chansen att de bryr sig om fler skickar in.

fixa till app fixa till appsend

Robert
robert@rundberget.com
No Comments

Post A Comment