Smått & Gott
TOPPLISTA STIGAR

Den här betygsättningen är helt baserad på min personliga åsikt.

I2-SKOGEN

BRATTFORSLEDEN
VILDMARKSLEDEN
ÖHMANSMILEN

En grankvist med daggdroppar

29 Mar 33 km enduro-stig runt Karlstad

RECENSION AV EN STIG (NÅJA) RUNT NÄSTAN HELA KARLSTAD.

Dra åt fanders va illa pumpen och lungorna fungerar. Vintern har varit hård mot min gubbkropp och diverse problem med vader och hälsenor har gjort det svårt att hålla igång med löpning på regelbunden basis. Därför var det också med andan rejält förskansad i halsgropen som jag nätt och jämnt tog mig runt den här kanska tekniska rundan. Det finns en längre variant också som jag körde förra helgen, i vilken man också lägger till en längre del av Frödingleden, men det hade jag inte riktigt ork till den här gången. Du kan också blanda och ge lite bland stigarna i I2-skogen innan du åker över Klarälven mot Tyr-skogen och Frödingleden för att plocka ihop precis så många kilometrar som du själv är sugen på.

VINDLANDE STIGAR, RÖTTER & SVÅRIGHETER

I I2-skogen är det som vanligt bra stigar. Från Bryngfjordsbacken är det 2-3 km landsväg för att ansluta till en grusväg på ytterligare cirka 2 km innan du kommer över på östra sidan av väg 63. Där börjar det riktigt roliga. Vindlande stigar med stigningar och lite utför, rötter och andra svårigheter. Från Hedenpannan, 8 kilometer senare så är det slut på det roliga, även om man skulle kunna fortsätta ytterligare cirka 2 kilometrar på Frödingleden i skogen öster om Kroppkärrssjön. Nån dag snart, när jag känner mig stark kommer jag ta den vägen hemåt.

Det här är en trevlig stig för den som inte räds några kilometer landsväg. Tycker man det är trist så finns det annat som är roligare.

Har du testat den här rundan? Skriv några rader i kommentarsfältet om vad du tyckte, så får läsarna fler åsikter.

Vi ses i skogen!

KARTOR OCH DOWNLOADS

Klicka på ”View full route” om du vill tanka ner gpx-filen.

OCH HÄR ÄR DEN LÅNGA VARIANTEN

Den som har åkt den här östra delen av Frödingleden vet att den är rejält svår med mycket smal stig bara centimetrar ifrån Alsterån. Vet flera som har gjort spektakulära styrstångsvurpor med påföljande svandyk ner i ån. Så ta det lugnt!

Robert
robert@rundberget.com
No Comments

Post A Comment